tirsdag 19. januar 2010

Hei igjen alle sammen som følger med :)

I går skrev jeg et langt og morsomt innlegg, men det forsvant for meg. Så nå prøver jeg på nytt og dessverre blir nok ikke dette like morsomt ;)

Vi hadde en veldig koselig tur med mamma og pappa i jula og begynnelsen av januar. Nå har vi kommet tilbake til hverdagen igjen, som ikke er så aller verst den heller :).

Jeg har brukt mye tid denne uken på å handle og organisere Marlon sin 6 års dag, som var på søndag 17. jan.. og så ble den utrolig bra også da :). Marlon var veldig fornøyd da dagen var over. Dagen etter spurte jeg en av guttene på barnehjemmet (som var på festen) om han likte bursdagen. Han svarte at han likte alt veldig godt. Da så Marlon på meg og sa at han også likte alt sammen han også :). Så han forstår ganske mye spansk nå. Han setter sammen 2 og 3 ord noen ganger, men bruker mest et og et ord på spansk.

Tilbake til festen. Jeg oppsumerer det den besto av jeg: ”Cars” i alle mulig varianter, masse godteri, seigmenn fra Norge, en veldig fin kake, is, ca 14 barn (fra familien, barnehagen og barnehjemmet) og 15-20 voksne, pølser til barna og shop sue til voksne, 130 ballonger, stor piñata og to søte klovner som malte ansikter og organisert masse leker for voksne og barn. Jeg hadde kjøpt inn premier.
Hele festen endte med at de voksne gikk ut og hadde vannballong krig. Dette synes nok Marlon var noe av det morsomste og hjalp ivrig til med å dele ut vannballonger. Dessverre endte denne leken med at Nicole vrikket kneet på et vis og måtte på sykehuset. Nå er hun sengeliggende i 5 dager..
Marlon fikk mange fine gaver. Mest klær til min store glede, mens også noen leker til Marlon sin store glede :). Alt i alt, veldig bra!

I huset vårt: Vi har fått en ny frivillig, Marc 20 år fra Tyskland. Marlon og jeg kjenner han fra før, fra skolen i San Jose, så det var veldig morsomt. Marlon synes det var godt å få en mann/gutt i huset også. Så nå er vi 4 utlendinger, Dinorah og familien som kommer hver dag på besøk og barna sover stadig over. Ikke uvanlig at Marlon, Dinorah og et av barnebarna hennes sover i samme seng. Vi stortrives.

En dag Marlon var alene med Dinorah, mens jeg var og handlet:
Marlon rekker fram en film: ”Dinorah… espanol espanol” han ville hun skulle sette den på og velge spansk som språk.
Marlon må på do og bæsje:” Dinorah… kaka.” og da han var ferdig: ”Dinoraaaaaaaaaaaaaaaah”
Marlon til Tiffani om en film: ”no me gusta” (jeg liker ikke)

Barnehjemmet: Vi er mange frivillige om dagen.. det gjoer det lettere og finne paa mer, men ogsaa litt kaos. Foretrekker litt ferre. Men vi har faatt holdt paa med perler, tegnet, malt, lest boeker og vaert i parken.Inget spesielt nytt. Skal dele ut litt BHer i kveld eller i morgen og saa er jeg fortsatt paa leting etter fattigere barnehjem, som jeg vet eksisterer. Har hatt en bomtur, men haaper paa aa finne noe denne eller neste uke.. der vil resten av klaerne bli del ut og saa har jeg litt penger igjen som skal invisteres der det trengs mest.

Naa loeper vi ut mens det fortsatt er sooool og kommer med nye oppdateringer senere.. skal ikke reise noe mer foer vi reiser 7.feb til Trinidad & Tobago!!

KLEMMER!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar